MakedNaked

How to do it

Gratinerede blåmuslinger med grøntsagsstænger og urtedip

Skriv en kommentar

Til jer der ikke er smuttet til Northside festival eller bare skal hygge der hjemme, skal der være lidt lækkert at tygge på. I dag bliver det en opskrift på gratinerede blåmuslinger med grøntsags stænger og urtedip. Blåmuslinger både en billig spise (alt efter hvad man serverer til 🙂 ) og kan laves på uendeligt mange måder.

Du skal bruge: (snack til 4 personer)

500g friske blåmuslinger

50g Smør (det skal være rigtigt smør og ikke Kærgården, et “bastard” produkt, som min søster vil sige..hehe)

1/2 dl rasp

1-2 fed hvidløg

saft fra ½ citron

salt & peber

3 forårsløg

et lille bundt purløg

et lille bundt persille

 

Urtedip:

1 dl cremefraiche, skyr el. lign.

1 lille bundt løvstikke

1 lille bundt persille

en smule purløg

en smule citronmelisse

salt & peber

 

Tilbehør:

gulerødder

rød peber

De skæres i stænger og arrangeres i glas

 

 

 

 

 

Fremgangsmåde:

Start med at lave dippen, så den kan komme på køl og trække. Skyl og hak alle urterne og bland cremefraichen i. Krydr med salt & peber.

Rens muslingerne med en børste, svamp el. lign. under rindende vand og fjern skægget, (“skægget” er vist på billedet nedenfor.) Muslingerne skal være lukkede, når de er friske/levende. Hvis nogle er åbne så bank den på kanten af vasken, derved skulle den gerne lukke sig. Hvis muslingen ikke lukker sig kasseres den.

Når man skal lave muslinger er det altid en kamp at få alt sandet ud, men et rigtig godt trick er, at lade dem ligge en halv times tid i en balje vand med isterninger

Muslinger

Mens muslingerne venter på deres skæbne, laves fyldet, som består af en blanding af blødt smør, rasp, hakkede forårsløg, hakket persille, hakket purløg presset hvidløg, lidt citronsaft og salt & peber.

Tænd ovnen på grill 200 grader

Damp muslingerne i en stor gryde med saltet vand ca. 1 min. Efter dampningen skulle alle muslingerne gerne have åbnet sig. De der ikke er åbne er ikke friske og kasseres.

Knæk den en skal af muslingerne, så de kan ligge i den anden halvdel. Muslingerne kommes i fad eller på bageplade. Næst kommes fyldet i, ved at bruge en teske så det kan “presses” godt ned i skallen oven på muslingen. Når alle er lavet, presses resterende citronsaft ud over.

muslinger med citron

 

Grilles i ovnen på øverste rille i 2-4 min (de skal kun lige være gyldne)

Musling færdig

Serveres med grøntsagsstænger, urtedip og et godt glas champagne.

Musling serveringsklar

Velbekomme

/Maked

 

 

 

Skriv en kommentar